Lněný olej - pomazánky

Pomazánky se dají považovat za jistý druh předkrmu a ve spojení s lněným olejem jim dodají ještě něco navíc i po zdravotní stránce. Některé z takových pomazánek s přidáním lněného oleje si představíme. Jsou poměrně jednoduché na přípravu, takže by v tom neměl být žádný problém.

Pomazánka na celozrnný chléb – jedna

Smícháme tučný tvaroh, hnědý lněný olej, nakrájenou cibulku, sůl, pepř, mletý kmín a jemně nasekaný kopr. Tuto pomazánku mažeme na celozrnné pečivo, konkrétně chléb, ale kdo chce, tak může použít i cokoliv jiného, případně to jíst jen tak samotné. To byla první pomazánka, nyní si představíme tzv. dvojku, která se trochu liší.

Pomazánka na celozrnný chléb – dvojka

Smícháme opět tučný tvaroh, hnědý lněný olej, nakrájenou cibulku, uvařené vejce, salám dle vlastního výběru nakrájený a kostičky, tvrdý sýr také podle vlastního výběru, hořčici a jako doplněk můžeme zjemnit bílým jogurtem. Všechno rozmixujeme a můžeme podávat.

Muži snesou obvykle více než ženy, to znamená, že nic nemají proti pikantnímu. Následující pomazánka sice není pikantní, ale je hlavně pro silnější pohlaví.

Pomazánka pro muže

Smícháme tučný tvaroh, hnědý lněný olej, nakrájenou cibuli, olomoucké syrečky, sůl, pepř, kmín a pálivou papriku. Vše rozmixujeme a za studena podáváme namazané na celozrnném pečivu, případně na klasickém.

Nyní si představíme velmi obecnou pomazánku s přídavkem lněného oleje, která má velmi jemnou chuť a navíc není nijak složitá na přípravu.

Smícháme tučný tvaroh, hnědý lněný olej, nakrájenou cibuli, středně velká nakrájená rajčata, čerstvou bazalku a sůl. Všechno promícháme a podáváme.

Na závěr si dáme českou klasiku, a to tu česnekovou.

Česneková pomazánka

Smícháme tučný tvaroh, bílý jogurt, česnek, lněný olej a nastrouhaný tvrdý sýr, což je taková jakoby novinka v této pomazánce. Promícháme a můžeme jíst.