Lněný olej a tvaroh

Lněný olej a tvaroh je jedna z nejlepších kombinací v kuchyni, která může být, ale i ta má svoje pravidla. Jestliže si chcete připravit z lněného oleje a tvarohu nějakou tu pochutinu, tak vyzkoušejte nejdřív, který z tučných tvarohů by byl nejlepší. Základ je kvalitní tučný tvaroh. Když byste smíchali lněný olej a tvaroh, který je řekněme méně kvalitní či tučný, mohla by se vám vytvořit směs na nějaký dortový krém, která by navíc vypadala, jako sražená. Samozřejmě, lněný olej se dá pít i samotný, ale přece jen, zážitek umocníte, když si sami vytvoříte něco dobrého. V podstatě zabijete dvě mouchy jednou ranou. Dá se to připravit jako sladká i slaná varianta a i mnoho dalšího jako například pomazánky a tak dále.


Slaná varianta podle směsi Dr. Budwiga

Vezměte si mixér a dejte do něj tvaroh, lněný olej ze lněného semínka, čerstvě rozemleté lněné semínka, ty můžete umlet v mlýnku na kávu, vodu a trochu cayenského pepře. Kdo chce, může přidat stroužky česneku, trochu červeného pepře, případně trochu šampaňského vína, Všechny tyto ingredience jemně umixujte a vzniklou pastu pojídejte každý den. Právě Dr. Budwig se věnoval přípravě pokrmů ze lněného oleje a všechny jeho recepty můžete najít v knihách, které napsal.

Pokud se vám předešlý recept nezdál, třeba kvůli něčemu, co nemáte rádi, zkuste pomazánku, která je výborná.

Pomazánka na celozrnný chléb

Takže smícháme tvaroh, opět tučný, čili minimálně o obsahu deseti procent, hnědý lněný olej, pomleté lněné semínko, hořčici, nakrájenou cibuli, sůl, pepř, červenou papriku sladkou nebo pálivou, záleží na vás a nakonec pažitku nebo petrželku. Vše to promícháme a můžeme namazat na celozrnný chléb či pečivo. Kdo nemá v oblibě celozrnné výrobky, klidně se dá použít pečivo i z klasické mouky.